ImuBerin
Wzmacniaj odporność każdego dnia
Nowość na rynku! Unikalna norweska receptura łącząca naturalną moc owoców leśnych z witaminami i minerałami na odporność.
Aż 8 składników na odporność!
Tylko 1 łatwa do połknięcia kapsułka dziennie!
Poznaj moc owoców leśnych
Hamuj wnikanie wirusów do komórek organizmu
Czarny bez
Zawarte w owocach flawonoidy mają potwierdzone badaniami działanie hamujące wnikanie wirusów do komórek organizmu1.
- Ma najwyższą wśród owoców zawartość antocyjanów, będących podgrupą flawonoidów, które chronią komórki przed działaniem wolnych rodników
- Zawiera cenne bioflawonoidy, które mogą wspierać zdrową reakcję immunologiczną.
Ograniczaj namnażanie bakterii
Czarna jagoda (borówka czarna)
Naturalne źródło antyoksydantów, które chronią nasze komórki przed szkodliwymi wolnymi rodnikami i ograniczają namnażanie bakterii2.
- Świeże owoce zawierają potężną dawkę witaminy C
- Nazywana superfood
Zwalczaj skutki stresu oksydacyjnego
Borówka brusznica
Bogata w przeciwutleniacze, takie jak witaminy C, A i E (tokoferol) oraz polifenole3.
- Bogata w związki funkcjonalne, takie jak błonnik i minerały.
- Ekologiczna, ręcznie zbierana w Skandynawii.
Naturalnie wzmacniaj odporność
Malina
Dzięki swoim właściwościom przeciwzapalnym, pomaga w naturalny sposób wzmocnić odporność4.
- Zwana jagodą greckich bogów
- Cenne źródło m.in. antocyjanów związków o działaniu antyoksydacyjnym
Dodatkowe wsparcie witaminami i minerałami
Cynk
Cynk nazywany jest pierwiastkiem życia – bez niego nasz organizm nie może prawidłowo funkcjonować. Reguluje podstawowe funkcje życiowe5.
Selen
Selen jest kluczowym elementem niezbędnym do utrzymania silnego systemu odpornościowego6.
Witamina C
Witamina C jest antyoksydantem, który neutralizuje szkodliwy nadmiar wolnych rodników7.
Witamina D
Witamina D, zwana witaminą słońca, wspiera zdrowe odpowiedzi immunologiczne i przeciwzapalne organizmu8.
Wybierz wsparcie dla Ciebie
ImuBerin 30 kapsułek
Miesięczny zapas suplementu diety ImuBerin na odporność. Wypróbuj i przekonaj się, że warto!
Poznaj opinie klientów
Najczęściej zadawane pytania
Skład | 1 kapsułka | % RWS* |
---|---|---|
Witamina C | 80 mg | 100 |
Cynk | 10 mg | 100 |
Selen | 55 µg | 100 |
Witamina D | 5 µg | 100 |
standaryzowany na zawartość 6,5% antocyjanidyn | 5,2 mg | – |
w tym antocyjaniny | 0,125 mg | – |
w tym proantocyjanidyny | 0,375 mg | – |
5% flawonów | 0,625 mg | – |
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia
Składniki: maltodekstryna, hydroksypropylometyloceluloza, kwas L-askorbinowy, ekstrakt z owoców bzu czarnego (Sambucus nigra L.) standaryzowany na zawartość 6,5% antocyjanidyn DER 20-22:1, inulina, cytrynian cynku, zagęszczony sok z borówki czarnej (Vaccinium myrtillus L.), proszek z owoców borówki brusznicy (Vaccinium vitis-idaea L.), ekstrakt z owoców maliny właściwej (Rubus idaeus L.) standaryzowany na zawartość 0,3% antocyjanidyn, 5% flawonów DER 10:1, substancja zagęszczająca (sole magnezowe kwasów tłuszczowych), substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), cholekalcyferol, selenian (IV) sodu, barwnik: czerwień buraczana, betanina.
Porcja produktu zalecana do spożycia w ciągu dnia: 1 kapsułka dziennie.
Uwaga: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplementy diety nie mogą być substytutem (zamiennikiem) zróżnicowanej diety. Bardzo ważny jest zrównoważony sposób odżywiania i zdrowy styl życia.
ImuBerin jest źródłem witaminy C. Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) zalecane dzienne spożycie witaminy C wynosi 80 mg. Przy spożyciu 1 kapsułce ImuBerin zalecane dzienne spożycie zostaje pokryte w 100%.
ImuBerin jest źródłem cynku. Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) zalecane dzienne spożycie cynku wynosi 10 mg. Przy spożyciu 1 kapsułce ImuBerin zalecane dzienne spożycie zostaje pokryte w 100%.
ImuBerin jest źródłem selenu. Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) zalecane dzienne spożycie selenu wynosi 55 µg. Przy spożyciu 1 kapsułce ImuBerin zalecane dzienne spożycie zostaje pokryte w 100%.
ImuBerin jest źródłem witaminy D. Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) zalecane dzienne spożycie witaminy D wynosi 5 µg. Przy spożyciu 1 kapsułce ImuBerin zalecane dzienne spożycie zostaje pokryte w 100%.
Źródło: Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze poniżej 25°C w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed światłem.
Nr partii produkcyjnej i data przydatności do spożycia: na opakowaniu.
Wyprodukowano w Norwegii przez Pharmatech A.S.
Wyłączny dystrybutor: Natural Pharmaceuticals Sp. z o.o.
ImuBerin to oficjalnie zarejestrowany suplement diety w Polsce.
Nr rejestracji: GIS 2023/08/02/SD/8A54EF
ImuBerin zawiera miks aktywnych biologicznie flawonoidów, w tym antocyjanidyn, antocyjanin i proantocyjanidynów z aż 4 owoców leśnych. Oprócz cynku, selenu, witaminy D i C zawiera kompozycję z malin i bzu czarnego, a także ekologicznej borówki czarnej i ekologicznej, ręcznie zbieranej borówki brusznicy. ImuBerin to suplement diety ze składnikami wspierającymi Twoją odporność.
Suplement przeznaczony jest dla wszystkich osób, które cenią naturalne metody suplementacji i chcą wspierać swój układ odpornościowy.
Tak, uzupełnienie diety w witaminę D jest szczególnie ważne jesienią i zimą. W suplemencie diety ImuBerin znajduje się 200 j.m. witaminy D – taka ilość może być bezpiecznie łączona z innymi suplementami diety, które zawierają witaminę D. Trzeba jednak pamiętać, aby nie przekraczać dziennej porcji tej cennej dla zdrowia witaminy. Dla zdrowych osób do 75. roku życia porcja ta wynosi 2 000 j.m., dla zdrowych osób po 75. roku życia – 4 000 j.m.
Zalecana dzienna porcja spożycia ImuBerin to 1 kapsułka dziennie.
Zalecamy regularne stosowanie
30 dni
Zaczynasz przyzwyczajać się do aktywnych składników ImuBerin90 dni
Czynniki atmosferyczne nie będą się tak bardzo odbijać na Twoim samopoczuciu180 dni
Twój układ odpornościowy będzie lepiej sobie radził z niekorzystnymi warunkami w okresie jesienno-zimowym- 1 Mocanu M.L., Amariei S. Elderberries-A Source of Bioactive Compounds with Antiviral Action. Plants (Basel). 2022 Mar 10;11(6):740.
- 2 Sharma A, Lee H-J. Anti-Inflammatory Activity of Bilberry (Vaccinium myrtillus L.). Current Issues in Molecular Biology. 2022; 44(10):4570-4583. Karlsen A, Paur I, Bohn S.V, et al., editors. Bilberry juice modulates plasma concentration of NF-KB related inflammatory markers in subjects at increased risk of CVD. Eur J Nutr. 2010 2010 February 2;49:345–55. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92770/?report=reader 9
- 3 Kowalska K. Lingonberry (Vaccinium vitis-idaea L.) Fruit as a Source of Bioactive Compounds with Health-Promoting Effects-A Review. Int J Mol Sci. 2021;22(10):5126
- 4 Franck M., de Toro-Martín J., Varin T.V., et al. Raspberry consumption: identification of distinct immune-metabolic response profiles by whole blood transcriptome profiling. J Nutr Biochem. 2022;101:108946.
- 5 Wessels I, Maywald M, Rink L. Zinc as a Gatekeeper of Immune Function. Nutrients. 2017; 9(12):1286.
- 6 Avery JC, Hoffmann PR. Selenium, Selenoproteins, and Immunity. Nutrients. 2018 Sep 1;10(9):1203.
- 7 Carr AC, Maggini S. Vitamin C and Immune Function. Nutrients. 2017; 9(11):1211.
- 8 Płudowski, P.; Kos-Kudła, B.; Walczak, M.; Fal, A.; Zozulińska-Ziółkiewicz, D.; Sieroszewski, P.; Peregud-Pogorzelski, J.; Lauterbach, R.; Targowski, T.; Lewiński, A.; et al. Guidelines for Preventing and Treating Vitamin D Deficiency: A2023 Update in Poland. Nutrients2023, 15, 695