10. lipca 2020

Dzisiaj mam dla Was propozycje słodkiego małego co nieco. Pyszne czekoladowo-bananowe muffinki z dodatkiem nasion chia i siemienia lnianego doskonale sprawdzą się w postaci słodkiej przekąski do kawy. Od kilku miesięcy zachwycam sie wspaniałymi wł... CZYTAJ WIĘCEJ >

10. lipca 2020

Specjaliści zalecają zastępowanie smażenia duszeniem czy inną mniej inwazyjną formą obróbki termicznej. Niektórzy jednak nie wyobrażają sobie obiadu bez kotletów. Kotleciki rybne z łososia są świetną alternatywną dla tradycyjnych kotletów mielonyc... CZYTAJ WIĘCEJ >

18. maja 2017
Najwięcej witaminy D w pożywieniu zawierają przede wszystkim ryby morskie, jak : łosoś, makrela, dorsz, śledź, tuńczyk. Jednak ważnym źródłem jest też: żółtko jaj, wątroba, ser lub niektóre grzyby, np. pieczarki. Dla osób, które nie przepadają za ... CZYTAJ WIĘCEJ >
16. maja 2017
Witamina D ma ogromny wpływ na cały nasz organizm.  Odpowiada za budowę kości, regulując gospodarkę wapnia. Korzystnie wpływa na układ nerwowy, mięśniowy, rozrodczy, układ krążenia czy immunologiczny. Pełni tak liczne funkcje w naszym organizmie, że ... CZYTAJ WIĘCEJ >
« Poprzednia12345Nastepna»