Zdrowa kuchnia
17. stycznia 2017

Podstawowym składnikiem są filety z dorsza. Dorsz zawiera wiele potrzebnych składników odżywczych, które stanowią podstawę zbilansowanej diety. Dostarcza m.in. wartościowych kwasów tłuszczowych omega-3 oraz cennych witamin z grupy B tj. B1, B2, B6 czy B12. Witamina B1 odpowiada za prawidłową pracę układu nerwowego, serca oraz układu pokarmowego. Witamina B2 poprawia stan skóry, a B12 chroni przed niedoborem żelaza. Dorsz stanowi także źródło witaminy A oraz E, jak również witaminy PP, zwanej niacyną, która obniża poziom cholesterolu. Ryba to również duża zawartość jodu, odpowiedzialnego za prawidłowe działanie całego organizmu.

CZYTAJ WIĘCEJ >
20. maja 2016

Owoce morza są doskonałym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3, w tym kwasów DHA i EPA. Są one niezbędne naszemu organizmowi po to by zachować zdrowie i dobrą kondycje.

CZYTAJ WIĘCEJ >
20. maja 2016

Nie trzeba podróżować po świecie, aby poznawać smaki innych krajów. Dostępne w Polsce produkty pozwalają na przygotowanie orientalnych potraw we własnej kuchni.

CZYTAJ WIĘCEJ >
20. maja 2016

Burak to wciąż niedoceniane w Polsce warzywo, najwyższa pora to zmienić. Najpopularniejszy podczas niedzielnych obiadów, jako dodatek do mięsnego dania.

CZYTAJ WIĘCEJ >