Zdrowa kuchnia
05. kwietnia 2017

Pyszna pasta kanapkowa z wędzonego łososia to propozycja, która urozmaici śniadania lub kolacje. Smaczny łosoś idealnie komponuje się z kremowym serkiem, a ostrości dodaje paście szczypior i świeżo mielony czarny pieprz. Spróbuj tej pasty i zacznij zdrowe odżywianie od śniadania.

CZYTAJ WIĘCEJ >
26. marca 2017

Pizza Margherita to jedno z najpopularniejszych włoskich dań, znana jest na całym świecie. Nie ma pizzerii, która nie posiadałaby w swoim menu tej właśnie pizzy. Powstała ona w 1889 roku w Neapolu z okazji pierwszej wizyty królowej Margherity i jej męża. Jej nazwa pochodzi od imienia królowej Małgorzaty Sabaudzkiej – żony króla Umberto z Savoir.

CZYTAJ WIĘCEJ >
22. marca 2017

Magnez stanowi jeden z najcenniejszych pierwiastków dla zdrowia człowieka. Jest makroelementem niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Znany jest z korzystnego wpływu na układ nerwowy i sercowo-naczyniowy. Pod wpływem stresu, niektórych chorób, leków, jedzenia żywności wysoko przetworzonej, stężenie magnezu w organizmie znacznie się zmniejsza, dlatego należy przestrzegać diety bogatej w magnez oraz suplementować do pod okiem lekarza.

CZYTAJ WIĘCEJ >
19. marca 2017

Niezwykle zróżnicowana i genialna w swojej prostocie. Bogata w oliwę, warzywa i ryby. Zdrowa. Nie bez powodu, kuchnia włoska uważana jest za jedną z najlepszych na świecie.

Tym wpisem rozpoczynamy serię tematycznych artykułów okraszonych niezwykle pysznymi i sprawdzonymi przepisami tradycyjnych kuchni świata. Zapraszamy!

CZYTAJ WIĘCEJ >