OmegaMarine Forte+

Norwegia już od kilkudziesięciu lat buduje swoją reputację niezawodnego, wysokiej jakości producenta kwasów Omega-3. OmegaMarine Forte+ powstał w oparciu o tę bogatą wiedzę i doświadczenie.
Kompleksowe zarządzanie jakością produkcji oraz wyrywkowe badania laboratoryjne prowadzone na każdym jej etapie gwarantują, że w każdej kapsułce otrzymują Państwo taką samą ilość wysokiej jakości kwasów Omega-3 (DHA/EPA). Wraz ze wzrostem świadomości żywieniowej, zapotrzebowanie na wysokiej jakości kwasy Omega-3 rośnie. Omega-3 to obecnie najbardziej zalecany i preferowany suplement diety na całym świecie.
Świeżość to najważniejsza cecha wysokiej jakości Omega-3
Aby chronić wartościowy olej z łososia przed utlenieniem, stosujemy specjalny gatunek żelatyny i najnowsze techniki enkapsulacji. Proces kapsułkowania chroni oleje przed utlenianiem i pozwala utrzymać stały, wysoki poziom stężenia kwasów Omega-3.
Jesteśmy niezwykle dumni, że OmegaMarine Forte+ spełnia najwyższe standardy Unii Europejskiej, a nawet więcej. Nasze kapsułki przechodzą też losowe badania jakości władz Norwegii. Nasze procesy produkcyjne podlegają ciągłej modernizacji, tak aby OmegaMarine Forte+ był synonimem najwyższej naturalności, czystości, świeżości i jakości. Zależy nam, aby w pełni zaspokajał oczekiwania naszych Klientów.
Jak powstaje OmegaMarine Forte+?
Od świeżych ryb do bogatego w Omega-3 oleju w mniej niż 75 minut!
OmegaMarine Forte+ produkujemy z wysokiej jakości oleju z łososia. Nasze łososie żyją w arktycznie zimnych, świeżych morskich wodach północnej Norwegii. Żywe łososie trafiają prosto z morza do fabryki, gdzie wydobywamy z nich świeży olej rybi. Olej SALfreshTM powstaje w ciągu 75 minut od połowu łososi z Oceanu Arktycznego.
Do produkcji naszego oleju wykorzystujemy całe ryby. Kawałki łososia trafiają do specjalnej maszyny mielącej, gdzie są rozdrabniane lub przetwarzane bezpośrednio na zawiesinę. Następnie są przechowywane w zbiorniku buforowym. Pasteryzowana zawiesina z łososia jest później rozdrabniana mechanicznie z wykorzystaniem Tricantera®.
Ta specjalistyczna wirówka, przy minimalnym oddziaływaniu ciepła, rozdziela zawiesinę ryb na trzy strumienie: ciała stałe, wodę i olej z łososia. To proces w 100% mechaniczny, w którym dwie ciecze są rozdzielane według ich różnych gęstości. Ostatni etap to filtracja, która usuwa wszystkie zbędne cząsteczki i zostawia idealnie przejrzysty, świeży olej. Następnie, do tak przygotowanego oleju z łososia dodawany jest przeciwutleniacz (0.17%). Ostatni krok w procesie to pakowanie i przechowywanie w optymalnych warunkach.
Wysoka jakość OmegaMarine Forte+ to najwyższy priorytet!
Natural Pharmaceuticals wykorzystuje najnowsze technologie produkcji i zapewnia pełną kontrolę jakości. Jesteśmy jedną z nielicznych firm zajmujących się wytwarzaniem kwasów Omega-3, która ma kontrolę nad całym swoim procesem produkcyjnym – od połowu łososi, poprzez wszystkie etapy przetwarzania, aż do zamknięcia każdego opakowania OmegaMarine Forte+.
Używamy tylko czystych, bezpiecznych, świeżych i naturalnych surowców. Zapewniamy pełną identyfikowalność oleju z łososia. OmegaMarine Forte+ to pierwszy suplement Omega-3 w Polsce z norweskim certyfikatem ORIVO.
Porcja produktu zalecana do spożycia w ciągu dnia: 2 kapsułki dziennie.
Uwaga:
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Bardzo ważny jest zrównoważony sposób odżywiania i zdrowy styl życia. Nie podawać dzieciom do lat 3 ze względu na możliwość udławienia. Polecany dla kobiet w okresie ciąży i karmienia piersią po uprzedniej konsultacji z lekarzem.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze poniżej 25°C, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
OmegaMarine Forte+ to oficjalnie zarejestrowany suplement diety w Polsce.
Nr rejestracji: GIS-ŻP-SD-4230-00452/KC/13
Wyprodukowano w Norwegii przez Pharmatech A.S.
Wyłączny dystrybutor: Natural Pharmaceuticals Sp. z o.o.
Składniki | Zawartość w 2 kapsułkach | % Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: | ||
Omega-7 | 6 mg | brak normy |
Omega-9 | 130 mg | brak normy |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: | ||
Omega-3, w tym: | 346 mg | brak normy |
DHA | 112 mg | brak normy |
DPA | 4 mg | brak normy |
EPA | 162 mg | brak normy |
Omega-6 | 42 mg | brak normy |
Witamina D (cholekalcyferol) | 5 μg | 100 |


Zestaw dwóch butelek OmegaMarine Forte+ wystarcza na cały rok!
720 kapsułek żelowych, ilość netto: 417,6g